Slaapkamer inspiratie nodig? Check hier de mooiste slaapkamers

Geschreven door:

De magie van rustgevende kleuren

Tegenwoordig zie je het in veel interieurs terug: natuurlijke kleuren en materialen. Zeker voor een slaapkamer is dit een goede keuze, omdat je hier tot rust wilt komen. Met name in de Wabi Sabi, Japandi en Scandinavische interieurstijlen kom je de meest rustgevende slaapkamers tegen.

Ga bold met sprekende kleuren

Met sprekende kleuren zoals rood, groen of blauw kun je de meest geweldige slaapkamers creëeren. Deze kleuren geven je kamer namelijk veel diepte. Combineer deze kleuren met luxe stoffen zoals velours voor een klassieke uitstraling. Zoals je hieronder ziet zijn deze kleuren ook nog eens goed met elkaar te mixen. Denk aan groen met bruin en geel of blauw met roze en terra cotta rood.

Welcome to the jungle

Wakker worden in de natuur, welke betere manier is er? Behang met botanische en tropische vormen geeft je slaapkamer meteen een kleurrijke en sprekende uitstraling. Zet tegen een (rustige) muur aan de overkant van je drukke behang een mooie kamerplant voor een gebalanceerd effect. Werk je met een budget? Met een paar aanpassingen zoals een tropisch dekbedovertrek, wat kussens of een vloerkleed waan je je meteen in een oerwoud. Groen als interieurkleur is altijd geschikt voor de slaapkamer, omdat het rust uitstraalt. Wedden dat jij lekker slaapt?

Ibiza style bedroom

De bohemian interieurstijl gaat al een tijdje mee. En dat zien we ook veel terug in slaapkamers. Door een warme wittint zoals RAL 9010 te combineren natuurlijke materialen zoals rotan, jute en hout in je slaapkamer, lijkt het meteen alsof je op Ibiza bent. Mooie, geknoopte wandhangers en natuurlijke kleuren geven je kamer een geweldige look. Of je full-out gaat, of het wat subtieler aanpakt: dat is aan jou.

Dat LOFT-gevoel

De industriële interieurstijl is geweest? Zeker niet! Deze stijl komt nog heel veel voor in huizen. In je slaapkamer verwerk je deze stijl heel gemakkelijk door betoonlook te verwerken op je muren (dit kan heel gemakkelijk met beton-look verf) en stalen elementen toe te voegen. Denk aan een bedframe of je nachtkastjes. Maak het geheel af met behang met baksteenpatroon voor dat ultieme LOFT-gevoel.