Dit is de bohemian interieurstijl

Geschreven door:

Zon, strand en wegdromen: dat is het eerste waar ik aan denk bij de bohemian interieurstijl. Je bevindt je in deze woonstijl namelijk in een oase van warmte, rust en natuur. Niet alleen door de associatie met de boho-leefwijze, maar vooral door de kleuren en natuurlijke elementen in de bohemian woonstijl. Lees alles over dit interieur.

Zo herken je een bohemian interieur

Bij de bohemian woonstijl denk je al gauw aan een laid-back, ontspannen stijl. De kleuren zijn dan ook zacht voor je ogen en er wordt veel gebruik gemaak van elementen uit de natuur. De vormen zijn vaak zacht en je vindt aztec patronen terug in kussens, kleden en andere accessoires.

Bohemian interieur

Kleurgebruik boho interieur

Met de kleuren mag je in deze stijl lekker losgaan. De basis ligt in de aardekleuren, met een aantal kleuraccenten als uitspringers. Dus: beige, roest en zandkleur, gecombineerd met turquoise en roze.

Materialen bohemian woningen

In deze woonstijl zie je voornamelijk natuurlijke materialen terugkomen. Veel riet, hout en textiel. Deze materialen komen in vrijwel alle vormen terug: een juten vloerkleed, gecombineerd met een rieten bank, kast met rotan deurtjes en een knoopwerk van textiel aan de muur. Je maakt het geheel af met nature itself: planten. Deze woonstijl is goed te combineren met een duurzame woonstijl.

De mooiste Bohemian interieurs op Pinterest:

Haal Ibiza naar je huis met de bohemian woonstijl

De afkorting van bohemian is boho, wat zich kenmerkt door dromen en genieten. Van origine komt het woord bohemién uit Frankrijk en refereert het aan een groep mensen met een onconventionele leefwijze in het westen van Tsjechië. Bij hun manier van leven stond vrijheid, genieten van de natuur en de wereld over reizen centraal. Tegenwoordig zien we veel invloeden van deze leefwijze terugkomen op Ibiza, waardoor we de boho stijl vaak associëren met Ibiza.

Bohemian stijl interieur

Met deze meubels maak jij zelf een bohemian interieur

Met de natuurlijke elementen in deze interieurstijl kun je veel kanten op. Veelgebruikte meubels zijn: rotan stoelen en kasten, rieten hangstoelen, houten bijzettafels en juten tapijten. Daarnaast kun je met de decoratie volledig los. Hang rieten manden aan de muur, speel met vazen en droogbloemen en kleed je keuken aan met bijzondere schalen of snijplanken.

Boho is perfect te combineren met andere woonstijlen

Gelukkig is het bij deze interieurstijl juist de bedoeling dat je niet inside the box denkt. Combineer 'm  met een andere stijl om er zo je eigen draai aan te geven. Een paar voorbeelden:

Bohemian-industrieel

Je zou zeggen: bohemian en industrieel verschillen als dag en nacht van elkaar. Toch kun je ze goed combineren. Door grove, donkere elementen uit de industriële woonstijl en de natuurlijke elementen uit de bohemian woonstijl samen in een ruimte te voegen, kom je tot een super uniek (en, vind ik zelf: super mooi) interieur.

Scandinavisch-bohemian

Als er twee woonstijlen die perfect bij elkaar passen, dan zijn het wel de bohemian en Scandinavische woonstijl. Deze combinatie van woonstijlen wordt ook wel boho-scandi genoemd. De twee stijlen hebben een aantal elementen gemeen, zoals groen, houten meubels en de kleuren wit en zand. Zorg voor een balans met witte muren, blond-houten meubels en boho-materialen, en jouw interieur is good to go.

Vintage-bohemian

Geef jouw interieur een persoonlijke twist door vintage elementen te combineren met de bohemian woonstijl. Denk aan een rotan kastje met vintage accessoires. Of zet een vintage leren bank met een faux schapenvacht voor een beige, gepleisterde muur. Maak 'm af met een rieten mand en jute kleed.

No items found.
No items found.