De 20 beste duurzame interieurmerken

Geschreven door:

1. Urban Nature Culture Amsterdam

Sinds haar 19e houdt Anne Marie Hermans zich al bezig met het verzamelen van duurzame interieur items. Ze is de hele wereld over gereisd om te onderzoeken waar spullen vandaan komen, hoe ze geproduceerd worden en waar interieur items het meest duurzaam geproduceerd worden. Het resultaat? Alles voor je interieur waar je je goed bij kan voelen. En dat niet eens, Urban Nature Culture is ook nog eens hartstikke trendy.

Duurzaam merk: Urban Nature Culture

2. Dille & Kamille

De naam Dille & Kamille zal je vast bekend voorkomen. Deze superleuke winkel zit in bijna iedere winkelstraat van alle grote steden. Bij Dille & Kamille is de grootste bron van inspiratie de natuur. En daar willen ze zo lang mogelijk van genieten. Daarom kiezen ze bij Dille & Kamille voor duurzame materialen die lang meegaan en een kleine ecologische voetprint hebben. Zo kun je altijd genieten van je interieur items: van planten, tot keukengerei en van handdoeken tot leuke tassen.

Duurzaam merk: Dille & Kamille

3. PURE Wood Design

Houd jij wel van een industrieel interieur? Kijk dan eens naar het merk PURE Wood Design. Alle tafels en stoelen van dit duurzame merk worden met de hand in België gemaakt, helemaal op maat. Daardoor hoeven ze niet onnodig materialen in te kopen, maar hebben ze precies de hoeveelheid die ze nodig hebben. Uiteraard allemaal gecertificeerd en waar mogelijk gerecycled. Zo hoeven ze zo min mogelijk weg te gooien. Maar dat is niet het enige: PURE Wood Design is ook nog eens de samenwerking aangegaan met Natuurpunt. Voor iedere tafel die ze op maat maken, wordt een boom geplaatst in een bos in België.

Duurzaam merk: PURE Wood Design

4. Suhka

Atelier Suhka is een klein, knus winkeltje in Amsterdam waar ze even afremmen in een supersnelle wereld. Bij alles wat ze maken staan ze stil bij het verspreiden van vreugde. Suhka staat vertaald uit het Sanskrit namelijk voor 'joy of life'. Het beste halen uit het leven. En dus is alles wat ze produceren gemaakt van de beste en meest natuurlijke materialen, zoals wol, jute, klei en linnen. Met deze sterke materialen gaan je items superlang mee. Suhka is voor iedereen die houdt van bohemian en Scandinavische interieurs.

Duurzaam merk: Suhka

5. HAY

Kwalitatief, maar wel betaalbaar: dat is HAY. De ontwerpers van dit vrolijke merk laten zich inspireren door Deense meubels uit de jaren '60 en '70. Dat zie je terug in retro items in allerlei vormen en kleuren. HAY werkt samen met verschillende ontwerpers om de mooiste interieur items voor jouw woning te maken. Wil je de echte duurzame parels eruit vissen? Ga dan voor de ECO lijn van HAY. Met deze lijn doet HAY er van alles aan om de ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden.

Duurzaam merk: HAY

6. Treespoke

Bij Treespoke laat je in een handomdraai een kast volledig op maat maken. Of het nu een boekenkast, dressoir of tv-meubel is: je ontwerpt 'm helemaal zelf. De materialen die Treespoke gebruikt zijn allemaal 'hoogwaardige materialen van duurzame oorsprong'. Veel van de materialen zijn van gerecycled hout of plastic, en dus ben je ervan verzekerd dat jouw nieuwe kast op maat geen negatieve impact heeft op de wereld.

Duurzaam merk: Treespoke

7. Mintjens

De Belgische meubelmaker Mintjens zet duurzaamheid voorop. Sterker nog: in plaats van een Black Friday actie, zijn ze ieder jaar op Green Friday gesloten om extra bomen te planten. Dat zegt natuurlijk alles. Bij Mintjes laat je meubels op maat maken van 100% duurzaam hout. Zo planten ze een nieuwe boom voor ieder meubel dat ze maken én produceren ze de meubels volledig op hernieuwbare energie. Ben je al overtuigd?

Duurzaam merk: Mintjens

8. By Mölle

Het Nederlandse interieurmerk By Mölle richt zich volledig op natuurlijke en gerecyclede materialen. Je vindt de mooiste interieur items en stoffen voor alles in je woning, allemaal duurzaam gemaakt in Europa. En die natuurlijke materialen zijn niet alleen biologisch afbreekbaar, ze werken ook nog eens rustgevend én verbeteren je immuunsysteem. Over welke materialen we het dan hebben? Denk aan alpaca wol, Europees linnen, gerecyclede denim en ongeverfd katoen.

Duurzaam merk: By Molle

9. Kurk.be

Bij Kurk maken ze gebruik van - je raadt het al - kurk. Dit natuurlijke materiaal heeft heel veel voordelen voor je interieur en je woning. Zo heeft het een hoge isolatiewaarde, is het brandvertragend en goed bestand tegen vocht. Kurk is ook nog eens een heel natuurvriendelijk materiaal dat erosie van de bodem en woestijnvorming helpt tegen te gaan. Het ontschorsen van kurkeiken helpt namelijk de eik wel drie tot vijf keer meer CO2 op te slaan. En die schorsen gebruik je voor meubels, vloeren, isolatiemateriaal en nog veel meer.

Duurzaam merk: Kurk

10. AAI made with love

Voor met liefde gemaakte woonaccessoires moet je bij AAI made with love zijn. Alle items zijn met veel zorg samengesteld en ontwikkeld, en gemaakt van natuurlijke, vintage en gerecyclede materialen. Zo zorgt oprichter Annemarie ervoor dat de wereld een klein beetje beter wordt. Voor jou én voor de plaatsen waar de materialen vandaan komen. Helaas is Annemarie gestopt met haar onderneming. Hier volgt snel een nieuwe!

Duurzaam merk: AAI made with love

11. Ethnicraft

Bij Ethnicraft hebben ze de volledige controle over het ontwerp- en productieproces. Dus: van het bedenken van het ontwerp totdat het item bij jou thuis bezorgd wordt. En ook de reparaties en recycling van materialen hebben zij volledig in kaart. Dit brengt hen in een unieke positie om iets bij te dragen aan de wereld. Bij het ontwerpen wordt telkens weer gekeken naar de circulariteit van het ontwerp, zodat de impact op de wereld zo klein mogelijk is. Bij Ethnicraft shop je vrijwel alles voor je interieurs, van banken tot woonaccessoires.

Duuraam merk: Ethnicraft

12. Kewlox

Heb je wat opbergruimte nodig én wil je een steentje bijdragen aa nde natuur? Dan zit je bij Kewlox goed. Met de modulaire, op maat gemaakte kasten kun je van alles opruimen, in iedere kamer van je huis. De kasten worden volledig op maat en naar jouw wens gemaakt, van de hoogte kwaliteit materialen. Zodat jij lang kunt genieten van je meubel. Al het gebruikte hout is PFC en PEFC gecertificeerd en de inpakmaterialen zijn volledig gerecycled én recyclebaar. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Duurzaam merk: Kewlox

13. elho

Je hebt vast wel eens plantenpotten met de merknaam elho gezien bij de Intratuin. Het doel van elho is om de wereld iedere dag een beetje beter te maken. Zo worden alle producten duurzaam geproduceerd en wordt alles gemaakt van gerecyclede materialen. Zo streven ze ernaar om een netto positieve impact te maken op de wereld. En zo doen ze nog veel meer voor de wereld, waar ze in hun duurzaamheidrapport van alles over schrijven.

Duurzaam merk: elho

14. Ay Illuminate

Al 15 jaar lang maakt Ay Illuminate zich hard voor een betere wereld. Met unieke, authentieke ontwerpen en het gebruik van gerecyclede materialen, ontwikkelen ze verlichting met een verhaal. Alle lampen zijn gebaseerd op natuurlijke vormen en gemaakt van natuurlijke materialen. Deze materialen zijn sterk en gaan lang mee. Voor authentieke en bijzondere verlichting met een duurzame achtergrond ben je bij Ay Illuminate op de juiste plek.

Duurzaam merk: Ay Illuminate

15. Graypants

Bij Graypants ben je gegarandeerd van een lamp met een verhaal. Iedere ontwerper heeft zijn of haar eigen lamp, met een eigen achtergrond. En dat niet alleen: de lampen zijn kwalitatief hoogwaardig en gaan heel lang mee.

Duurzaam merk: Graypants

16. Moduleo

Bij Moduleo kun je terecht voor allerlei soorten pvc vloeren. Je vloer is een flinke investering en bedekt je hele huis, dus daar wil je natuurlijk een goede en duurzame keuze in maken. Dan zit je bij Moduleo goed. De vloeren worden geproduceerd in België, waar Moduleo het hele productieproces in de gaten kan houden. En tegen 2040 wil Moduleo de ecologische voetafdruk flink verkleinen.

Duurzaam merk: Moduleo

17. Vepa

We hebben het eerder al over de voordelen van hennep in je interieur gehad. En daar is Vepa het mee eens. Bijvoorbeeld met hun Hemp Fine stoel hebben ze de meest duurzame stoel ter wereld op de markt gebracht: een kuipstoel gemaakt van hars en hennep. Supersterk en ook nog eens on-trend. Het merk Vepa houdt zich op alle vlakken bezig met duurzaamheid, dus zeker een kijkje waard.

Duurzaam merk: Vepa

18. Mobitec

Het Belgische merk Mobitec maakt ieder meubelstuk volledig op maat. Het resultaat daarvan is dat Mobitec alleen materialen gebruikt die ze echt nodig heeft voor jouw bestelling. En daar gebruiken ze enkel en alleen de hoogste kwaliteit materialen voor, zodat jouw meubel superlang mee gaat. Wat Mobitec nog meer aan duurzaamheid doet? Ze zetten de nodige stappen om circulaire meubels te produceren en hun ecologische voetprint te verkleinen. 

Duurzaam merk: Mobitec

19. Nel

De bank van je leven. Oftewel: een bank waar je je hele leven mee doet. Dat is het doel van Nel. Ze maken prachtige banken die volledig duurzaam en in Nederland gemaakt zijn. Zo is de bekleding van gerecyclede wollen truien. Ben je je bank zat? Dan haalt Nel 'm gratis op en doneert 'm aan iemand die het nodig heeft. Of ze recyclen de bank om er een nieuwe van te maken.

Duurzaam merk: Nel

20. Good & Mojo

Naast dat je ontzettend mooie lampen vindt bij Good & Mojo, doe je ook nog eens iets terug voor de wereld. Zo plant Good & Mojo een boom voor ieder verkocht product, zodat je met elke aankoop de wereld weer een beetje in balans brengt. Daarnaast zet Good & Mojo zich samen met de WakaWaka Foundation in voor mensen die het nodig hebben. Ze helpen hen met investeringen in zonne-energie, zoals zonnepanelen. Goed voor de wereld én voor anderen.

Duurzaam merk: Good & Mojo

Meer weten over waar je duurzame meubels en woonaccessoires vandaan haalt? Dat lees je in een van de blogs over duurzame meubelwinkels.

No items found.
No items found.