Dit is de klassieke interieurstijl

Geschreven door:

Zo herken je een klassiek interieur

De klassieke woonstijl is te herkennen aan symmetrie, antieke meubels en wand- en plafondornamenten. Het is een sierlijke stijl met een wat romantische uitstraling. Denk aan kroonluchters, deurposten met veel detail en opvallende open haard schouwen.

Klassiek interieur

Kleurgebruik

In deze woonstijl worden vaak zwart- en bruintinten gecombineerd met goud, brons, zilver en crème. Voor een extra statement worden vaak ook kleuren als donkerblauw, dieppaars en donkerrood toegevoegd.

Materialen

Typische materialen voor de klassieke woonstijl zijn hout en steen. Zo wordt er veel gebruikgemaakt van vloeren in de vorm van visgraat of Hongaarse punt, omdat dit zorgt voor symmetrie in het huis. Uiteraard in de meeste gevallen van hout. Ook fluweel, leer en zijde zie je veel terug in deze woonstijl, omdat ze luxe en overvloed uitstralen.

Met dank aan de oude Grieken en Romeinen

De klassieke woonstijl haalt veel van de inspiratie uit de tijd van de Renaissance, maar vindt zijn oorsprong in de Griekse en Romeinse tijd. In deze tijd stond deze woonstijl voor rijkdom en status. Keizers, koningen en andere burgers van adel decoreerde hun huis met grote, gedetailleerde zuilen, sierlijsten en ornamenten. Aan karakter en historie dus zeker geen gebrek.

De mooiste klassieke interieurs op Pinterest:

Deze meubels passen in het klassieke interieur

Creëer diepgang in het interieur door gebruik te maken van donkere, houten meubels. Ga bijvoorbeeld voor antieke kasten met sierlijke lampen erop. En wat dacht je van een gave Chesterfield bank in de woonkamer, gecombineerd met bijzettafels van natuursteen? Vooral marmer en travertin zijn favorieten in deze woonstijl. Combineer dit soort materialen met bijvoorbeeld stoelen van velvet voor een rijk interieur.

Ben jij een fan van kunst? Ook dat past perfect in deze woonstijl. Kies een kunstwerk van je favoriete kunstenaar en geef 'm een prominente plek aan de muur (staat bijvoorbeeld heel gaaf tussen sierlijsten) of op een donkere houten kast. Tip: sierlijsten doen ze ontzettend goed bij Het Schippertje.

Combineren voor een modern-klassieke woonstijl

Deze woonstijl leent zich perfect om te combineren met andere woonstijlen. Je kunt 'm bijvoorbeeld goed combineren met een design woonstijl, omdat kenmerkende kleuren als antraciet of zwart ook veel voorkomen in design interieurs. Vervang de robuuste houten salontafel door een tafel met een hoogglans blad en voeg sierlijsten toe aan de muren. Perfecte combinatie.

No items found.
No items found.