Badkamer inspiratie: 9 tips voor jouw droom badkamer

Geschreven door:

Tip 1: Houd de basis van je badkamer neutraal

Dit zorgt ervoor dat je badkamer tijdloos en klassiek blijft. Kleuren zoals wit, grijs, taupe en beige zijn ideaal voor een rustgevende sfeer in je badkamer. Omdat deze kleuren perfect te combineren zijn, wordt het heel gemakkelijk om je badkamer met je persoonlijke woonstijl mee te laten gaan. Natuurlijk kun je ook meegaan in de badkamer trends, maar pak het subtiel aan, zodat je altijd later weer een andere trend kunt toepassen.

Een aantal kleuren die goed te gebruiken zijn in een badkamer zijn:

- RAL 9004

- RAL 9010

- Antracietgrijs

- RAL 7035


Kies daarnaast, als je dat mooi vindt, voor een combinatie van tegels en stucwerk. Waarom? Omdat je op een gestucte muur nog eens een mooie kleur of stuk behang kunt toevoegen. Dit geeft je direct ruimte om de badkamer een middelpunt te geven. Denk bijvoorbeeld aan de muur achter je bad of gootsteen. Dit kun je gemakkelijk vervangen wanneer je je badkamer een update geeft.

Tip 2: Investeer in goede ventilatie

Je badkamer is een vochtige ruimte en er kan schade ontstaan wanneer het vocht niet weg kan. Denk aan rottende elementen, schimmel in je kit en op het plafond of in je raamkozijnen. Zonde, want dit kan op de langere termijn flink in de kosten oplopen. Investeer daarom direct in goede ventilatie, zodat je hier op een later moment geen last van hebt.

Badkamer tips

Tip 3: Ga na wat de badkamertrends zijn

Je hoeft natuurlijk geen supertrendy badkamer te hebben (mag wel, wat je zelf graag wil), maar een aantal trends toevoegen in de vorm van accessoires is zeker een aanrader. Zo word je iedere keer weer blij van je badkamer.

Ontdek alle badkamertrends >

Tip 4: Maak een moodboard gebaseerd op de rest van je woning

Dit helpt je de sfeer van de rest van je huis terug te brengen in je badkamer. Bekijk de kleuren die je overal gebruikt en breng accenten aan die op andere plekken van je huis terugkomen.

Tip 5: Denk aan opbergruimte

Geef al je shampoos, haarmaskers en gezichtsverzorging een plek in een kast. Omdat alle flesjes er anders uitzien, geeft dit gelijk een rommelig effect als het op een plankje staat. Zorg daarom voor goede kastruimte onder je gootsteen of zet een extra (waterbestendig) kastje neer.

Tip 6: Maak van je badkamer een ware spa

Je komt in de badkamer om je voor te bereiden op je dag of om de dag af te sluiten. (Of gewoon omdat je midden op de dag zin hebt om even te ontspannen, snap ik ook!) Gun jezelf dat rustmomentje en voeg elementen toe die je badkamer luxe en spa-achtig maken. Denk aan een regendouche of een bad. Heb je daar de ruimte niet voor, of werk je met een budget? Dan zorgen kleine accessoires zoals een trosje eucalyptus of een geurkaars ook voor de perfecte sfeer. Leg een paar superzachte handdoeken neer en sla wat fijne bodylotion en gezichtsmaskers in.

Badkamer inspiratie

Tip 7: Ga voor natuurlijke elementen in je badkamer

Denk aan hout en planten voor de badkamer. Tegenwoordig kun je kiezen voor tegels met een hout-look, waardoor je vloer er hetzelfde uitziet als in je woon- of slaapkamer. Of wat dacht je van houten panelen of een plantenmuur? Dit zorgt voor een rustige look en de planten helpen ook nog eens met de vochtigheid in je badkamer.

Tip 8: Kies voor kwaliteit

Een badkamer kan een flink prijskaartje hebben. Maar in dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Investeer dus in goede kwaliteit tegels, kitwerk, sanitair en elektra. Dit gaat je op lange termijn echt een hoop geld schelen.

Tip 9: Maak je badkamer optisch groter met spiegels

Overweeg grote spiegels toe te voegen aan je badkamer. Vaak zijn deze ruimtes wat kleiner en een grote spiegel kan je badkamer veel groter laten lijken. Voeg wat functioneel licht toe in de vorm van spots en een lamp die in de spiegel schijnt. Zo kun je alles goed zien wanneer je je haar doet.