Dit zijn de badkamer trends van 2024

Geschreven door:

Gotta love Scandi

De Scandinavische stijl is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de nadruk op minimalisme en strakke lijnen. Dat is al een lange tijd zo in woonkamers en slaapkamers, maar nu vind je het ook steeds meer terug in de badkamers. Dus zul je in deze ruimte vaak een open en luchtige sfeer tegenkomen, met aandacht voor natuurlijke vormen en organisch materiaal zoals hout, steen en marmer. Een beetje zoals een Scandinavische sauna, dus. Denk aan bijzondere vormen wasbakken van natuursteen, spiegels in natuurlijke vormen, houten accenten en zelfs organisch gevormde krukjes en bankjes. De Scandinavische stijl creëert een rustgevende sfeer en maakt van elke badkamer een rustgevende oase.

Aan de slag met je eigen badkamer?

Dan heb ik hier een aantal toptips voor je. Zo weet je precies waar je rekening mee kunt houden en de perfecte badkamer ontwerpt.

Ontdek alle badkamer tips >

Samen naar een betere wereld: maak je badkamer duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een badkamer. Er zijn verschillende manieren om je badkamer milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Overweeg het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe voor je wandlampen of accessoires en gerecyclede materialen voor het badkamermeubel. Je kunt ook op zoek gaan naar waterbesparende toiletten en kranen, of douchekoppen die minder stroom gebruiken. En wat dacht je van energiezuinige lampen en ventilatiesystemen om je CO2-uitstoot te verminderen. Het hoeven geen enorme uitgaven te zijn, maar met kleine aanpassingen maak je je badkamer duurzamer en help je toekomstige generaties.

Badkamer trends

Down to earth

Dat zen-gevoel dat je hebt wanneer je je in de natuur begeeft? Haal dat naar binnen! Aardetinten zoals taupe in de badkamer geven namelijk directe en ontspannen en rustige sfeer. Neutrale kleuren zoals zandkleurig beige, taupe of lichtgrijs zijn ideaal voor een tijdloze en rustgevende uitstraling. Door accenten in aardetinten toe te voegen, zoals natuurlijk hout, terracotta of groene planten, breng je je badkamer tot leven. Deze zelfde aardetinten kun je ook gebruiken om een knusse, landelijke stijl te creëeren. Rijke bruintinten, dieprode en groene kleuren geven je badkamer een diepe - en tikkeltje dramatische - sfeer. En dat hoeft zeker niet moeilijk of duur te zijn, met een paar planten kom je ook al heel ver. Combineer deze trend met de volgende trend en je hebt de perfecte badkamer, klaar om in te ontspannen.

Badkamer trend botanisch

Gebruik natuurlijke (waterbestendige) materialen

Natuurlijke materialen in je badkamer geven je dus direct dat gevoel van de natuur. Houten materialen kunnen een geweldige keuze zijn voor badkamers, zolang ze goed afgedicht en verzorgd zijn. Laat je goed informeren over welke typen hout geschikt zijn, zodat je zeker weet dat ze jaren meegaan. Hout vereist vaak wel wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een natuurlijke steensoort. Gelukkig zijn er genoeg kunststof of stenen opties, die je ook op hout kunt laten lijken. Denk aan een mooie Hongaarse punt in een lichte houtkleur, zoals je veel in de Scandinavische stijl ziet. Of ga voor een mooie houten accentmuur en vul je badkamer aan met wat houten accessoires. Het hoeft niet moeilijk te zijn.