Ontdek de kracht van RAL 7035 (Lichtgrijs) in je interieur

Geschreven door:

Wat voor kleur is RAL 7035?

RAL 7035 is een lichte grijstint die valt binnen het spectrum van neutrale kleuren. Het biedt een zachte en subtiele uitstraling die je kamer rustig en ruimtelijk doet lijken. Afhankelijk van de lichtinval kan de kleur een warme toon geven of juist verkoelen. En dus kun je 'm heel goed combineren met allerlei verschillende kleuren. Daarover later meer.

Waar wordt RAL 7035 veel voor gebruikt in interieurs?

Omdat RAL 7035 een neutrale en rustige kleur is, kun je 'm vrijwel overal toepassen. Tegenwoordig wordt deze kleur veel gebruikt op kozijnen om het licht te weerkaatsen en interieurs op te lichten. Ook wordt het vaak als neutrale basis gebruikt op muren, deuren en plinten, omdat je daarna met meubels en woonaccessoires persoonlijkheid kunt toevoegen. Verandert je stijl, dan kun je met kleine aanpassingen je woning daarop laten aansluiten. Ook in kantoorgebouwen en openbare ruimtes wordt deze kleur veel gebruikt, omdat het een professionele en rustige uitstraling heeft.

RAL 7035 in de woonkamer

Wanneer kies je voor RAL 7035?

Er zijn verschillende redenen om RAL 7035 te gebruiken in je interieur. Afhankelijk van je voorkeur, help ik je graag de keuze te maken voor RAL 7035. In de volgende situaties gebruik je RAL 7035:

  • Om een kleine ruimte groter te laten lijken. RAL 7035 is een lichte kleur en reflecteert licht. Dit helpt bij het optisch verruimen van je kamer.
  • Om een moderne uitstraling neer te zetten. RAL 7035 biedt een minimalistische sfeer en werkt goed met strakke lijnen en basiskleuren zoals RAL 9003 , antraciet grijs of RAL 7024.
  • Om een rustgevende sfeer neer te zetten. Door deze kleur te combineren met lichte houttinten, planten en lichte, natuurlijke kleuren zoals taupe of saliegroen, maak je van je huis een oase van rust.
  • Om een kunstwerk te accentueren. Door de subtiele uitstraling van RAL 7035 laat je een kunstwerk of kunstobject extra goed naar voren komen. Zeker kleurrijke stukken komen zo echt tot leven.
  • Voor een flexibele inrichting. Zoals ik eerder schreef: het biedt de perfecte basis voor ieder interieur. Met meubels en woonaccessoires maak je je interieur een reflectie van jezelf. En zo kun je voor een lage prijs een nieuwe stijl neerzetten.

RAL 7035 op je kozijnen

Tegenwoordig wordt RAL 7035 veel gebruik voor op houten of kunststof kozijnen. Dit zorgt voor een moderne en tijdloze uitstraling die lang mooi blijft. Doordat deze lichte kleur het natuurlijke licht reflecteert, haal je ook nog eens meer licht in huis.

Op welke materialen kun je RAL 7035 toepassen?

RAL 7035 op hout

Deze lichtgrijze kleur biedt een frisse en toch warme en uitnodigende uitstraling op houten ondergronden. Het is daarmee ideaal voor het schilderen van houten meubels, lambrisering of zelfs voor je vloer.

RAL 7035 op kunststof en metaal

Door RAL 7035 toe te voegen op een van deze materialen, zet je een strakke en industriële look neer. Denk aan keukenapparatuur, kasten en zelfs voor je hekken of je schutting buiten.

RAL 7035 op de muur

Deze lichtgrijze kleur biedt de perfecte basis voor je muren. Afhankelijk van de sfeer die je neer wilt zetten, kun je kiezen om deze te combineren met RAL 9010 of taupe, of juist een meer moderne sfeer met een hele witte kleur zoals RAL 9003 en antracietgrijs.

RAL 7035 in de keuken

Wat is het verschil tussen RAL 7035 en RAL 7047?

Hoewel deze twee kleuren erg op elkaar lijken en tot het grijze kleurenspectrum behoren, zijn er subtiele verschillen. RAL 7035 is meer een neutrale lichtgrijs met een blauwe ondertoon, waar RAL 7047 juist een warmere ondertoon heeft. Hierdoor past RAL 7035 heel goed bij koelere kleuren en RAL 7047 goed bij warme kleuren zoals crème of beige. Afhankelijk van welke sfeer je in huis wilt neerzetten, kun je kiezen voor een van deze twee RAL kleuren.

Hoe combineer je RAL 7035 met andere kleuren in je interieur?

RAL 7035 gaat heel goed met een breed spectrum aan kleuren. Ik zet een paar populaire kleurencombinaties voor je op een rij:

RAL 7035 en diep blauw

Wil je een rustgevende en toch diepgaande sfeer neerzetten, dan is deze combinatie perfect. Denk aan koningsblauw, kobalt blauw of staalblauw. Je kunt dit combineren met witte items voor een moderne look of geborsteld gouden accenten voor een meer luxe uitstraling.

RAL 7035 en zacht roze

Voor een romantische vibe in huis is dit een hele fijne combinatie. Combineer bijvoorbeeld een muur in RAL 7035 met een fluweelroze bank. Wist je dat saliegroen en goud hier heel mooi bij staat?

RAL 7035 en donkergroen

Voor wie van een natuurlijke uitstraling in huis houdt, is dit een geweldige combi. Het diepe groen, zoals smaragdgroen of een subtielere olijfgroen, zorgt voor een vleugje natuur. Zeker in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en linnen zet je een sfeervol interieur neer.

RAL 7035 met zwart en wit

Tijdloos. Dat is wat deze combinatie uitstraalt. Dit zet je één keer neer en je hoeft er nooit meer wat mee te doen. Het biedt de perfecte basis voor het toevoegen van kleurrijke woonaccessoires, waarmee je jouw persoonlijkheid in huis laat zien. Verandert je stijl, dan verandert je interieur heel gemakkelijk met je mee.

Bronnen: Pinterest

Welke materialen passen goed bij RAL 7035?

Omdat deze basiskleur zo veelzijdig is, passen veel verschillende soorten materialen bij deze kleur. Een populaire combinatie wordt vaak gemaakt met houttinten, zowel licht als donker. Maar ook metaalaccenten in zilver, goud en koper worden veel gebruikt. Dit geeft je interieur een industrieel tintje. Door de koele ondertoon van RAL 7035 wordt beton ook veel als materiaal naast deze grijstint gezet. Perfect voor een modern en minimalistisch design.

Waar moet ik op letten bij het toepassen van RAL 7035 in mijn interieur?

1. Lichtinval

Afhankelijk van hoe het licht valt, kan RAL 7035 anders uitvallen. Valt er direct zonlicht op? Of pas je de kleur juist toe in een donkere ruimte? Bevat het een hele muur of juist alleen een meubel? Door een kleurstaaltje - dit kan verf of een stofstaal zijn - op verschillende momenten van de dag te testen, weet je precies hoe je kleur uitvalt.

2. Balans

Echt alleen RAL 7035 gebruik in je interieur kan het geheel flets en saai doen uitvallen. Zorg daarom voor balans in je interieur, bijvoorbeeld met contrasterende kleuren of verschillende texturen in banken en woonaccessoires. Het kan helpen de 60-30-10 regel erbij te pakken om je kleurgebruik in huis te balanceren.

3. Ondergrond

Afhankelijk van de ondergrond en het type materiaal of verf wat je gebruikt, kan de kleur anders uitvallen. Zo kan de kleur lichter uitvallen op een reflecterende ondergrond zoals een tegel, metaal of met een hoogglans lak. De kleur kan er juist donkerder uitzien op donker hout, een leren bank of op een muur. Houd dit in gedachten wanneer je de kleur in huis toepast.

In welke soorten verf kun je RAL 7035 toepassen in je interieur?

  • Muurverf biedt een perfecte ondergrond om je woning aan te kleden met meer sprekende meubels en accessoires. Kies een kwalitatieve muurverf die de kleur goed tot z'n recht laat komen. Let ook op de ondergrond van de muur. Is 'ie net gestuct? Dan moet je een voorstrijkmiddel gebruiken. Anders zuigt de muur al je verf op en dekt 'ie minder goed. Is de kleur donker? Dan kan het zijn dat je meerdere lagen nodig hebt voor een goede dekking.
  • Hoogglans lak is perfect voor de afwerking van buitendeuren of kozijnen. Door de reflecterende eigenschap van hoogglans lak, verkleurt je deur of kozijn minder snel en blijft 'ie langer mooi.
  • Zijdeglans lak wordt vaak gebruikt voor meubels, binnendeuren en plinten. Het geeft een subtiele glans zonder te overheersen en geeft wat extra diepte aan je RAL 7035 kleur.
  • Ga je buiten aan de slag met RAL 7035, dan is het verstandig om daar een speciale buitenverf voor te gebruiken. Voor kozijnen en deuren gebruik je dus een hoogglans lak en voor je muren kies je voor een buitenmuurverf. Deze zijn beter bestand tegen weersinvloeden.

RAL 7035 in de woonkamer

Deze grijstint is de perfecte basis voor je woonkamer en biedt je de ruimte om voor meer sprekende meubels en woonaccessoires te kiezen. Combineer bijvoorbeeld met zachte pastelkleuren of juist hardere zwart-wit tinten voor diepgang. Door verschillende texturen toe te passen, maak je er een gelaagde sfeer van.

Bronnen: Pinterest

RAL 7035 in de badkamer

Voor een serene en rustgevende sfeer in je badkamer is RAL 7035 perfect. Combineer het met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen en je hebt direct het gevoel dat je je in de spa bevindt.

Bronnen: Pinterest

RAL 7035 in de slaapkamer

RAL 7035 werkt heel goed met zachte stoffen en is daarmee een prachtige keuze voor in een rustgevende slaapkamer. Denk aan RAL 7035 op de muren en subtiele diepere tinten in je beddengoed zoals donkerblauw of smaragdgroen.

Bronnen: Pinterest

RAL 7035 in de keuken

Deze grijze kleur geeft je keuken een frisse en moderne look. Het combineert prachtig met witte kasten voor een heldere en ruime uitstraling. Wil je voor een warmere sfeer gaan, dan is hout of juist een donkere kast een goed idee.

Bronnen: Pinterest

RAL 7035 in het kantoor

Door de rustige aard van RAL 7035 is het een hele geschikte kleur voor in je (thuis)kantoor. Het kan helpen productiviteit en focus te bevorderen, omdat je niet wordt afgeleid. Deze kleur staat heel mooi met minimalistische meubels. En voor een beetje leven in je kantoor (en gezonde lucht) kun je wat planten neerzetten.

Bronnen: Pinterest

RAL 7035 in de hal

Licht en ruimtelijk, dat is wat RAL 7035 uitstraalt. En dus is het een hele geschikte kleur voor je hal. Het nodigt uit en laat je hal - wat vaak een kleine ruimte is - groter lijken. Let wel op dat je een verfsoort kiest die tegen vlekken kan, want met tassen en jassen hebben de muren in je hal best wat te verduren.

Bronnen: Pinterest

No items found.
No items found.