Dit zijn dé interieur kleuren voor 2024

Geschreven door:

Relaxing blue

De combinatie van verschillend blauwtinten geeft je interieur direct een rustgevende uitstraling. Je kunt het met verf op de muren van je woonkamer of slaapkamer verwerken, maar ook in meubels of accessoires. Dé blauwkleur van 2024? Dat is 'pale blue', dus een bleke versie van blauw. Deze prachtige blauwkleur geeft je woning een frisse en luchtige look. Combineer 'm met grijs of of beige voor een zacht effect. Blauw is de perfecte kleur voor een classy interieur, die je veel terug ziet in de woontrends van 2024.

Bronnen: Pinterest

Peachy perfect

In 2024 zoeken we de romantiek op met een prachtige perzik-roze kleur. Zeker met sterke tonen, zoals een donkere walnootkleur of zwarte accenten zet je een sterk interieur neer. Het mooie van deze roze tint is dat je het in vrijwel alle woonstijlen past. Denk aan een stoel industrieel interieur met perzik tinten of een zacht wabi-sabi interieur met perzik kleurige accessoires.

Bronnen: Pinterest

Kleurencombi: groen en paars

Het lijkt wat uitgesproken, maar deze kleuren zijn weer helemaal terug. Het geeft een beetje een retro-gevoel, gecombineerd met de stijlen van nu. Juist omdat deze kleuren zo'n hoog contrast met elkaar hebben, passen ze goed bij elkaar. Wees dus niet bang om met groentinten en paars te experimenteren.

Bronnen: Pinterest

Natural colors

Deze trend zet nog wel even door: de neutrale kleuren. Deze zie je in vrijwel iedere woonstijl terug en geeft je huis een zen gevoel. Zeker wanneer je het combineert met de warme ton-sur-ton trend, waarbij je voor ieder element in je interieur net even een andere neutrale tint gebruikt. Natuurlijke kleuren zijn perfect voor iedereen die Feng Shui goed wil toepassen in het interieur.

Bronnen: Pinterest

De kleur van het jaar 2024: Limitless

Ieder jaar brengen verschillende verf en interieurmerken hun eigen trendkleur uit. Dit jaar heeft bijvoorbeeld Sigma de kleur 'limitless' als trendkleur bepaalt. Deze zonnige, gele kleur is vrolijk en toch gemoedelijk door een rood-oranje ondertoon. En die naam? Die is niet zomaar bedacht: deze kleur is namelijk eindeloos te combineren. Hoe komt 'ie in jouw interieur terecht?

Interieurkleur 2024