De pracht van Wabi-sabi, waar onvolmaaktheid de norm is

Geschreven door:

Materiaalgebruik in de Wabi-sabi woonstijl

Deze stijl brengt de onvolmaaktheid van de natuur bij jou naar binnen. Denk dus aan het gebruik van hout, steen en bamboe. Zo zet je een eenvoudige, maar elegante sfeer neer. Dus: plastic en andere kunststoffen de deur uit en aardse, natuurlijke materialen naar binnen. Zo heb je direct een uniek huis, want geen twee stukken hout of steen zijn hetzelfde.

wabi sabi woonkamer

Wabi-sabi meets minimalisme

Omdat deze stijl uit Japan komt, is minimalisme ook hier een belangrijk aspect. Benieuwd hoe dat zit? Lees snel mijn blog over de Japandi stijl, waar ik je er meer over vertel. Dus, minimalisme. In plaats van dat je je huis vult met rommel en onnodige spullen, kies je zorgvuldig voor items met een functie. Of die betekenisvol voor je zijn. Je zet deze op een eenvoudige manier bij elkaar, zodat het een rustgevend geheel wordt.

wabi sabi interieur

De mooiste Wabi-sabi interieurs op Pinterest:

Wabi-sabi: het hoeft niet perfect te zijn

Waar Instagram vol staat met perfecte interieurs, is Wabi-sabi daar juist de tegenhanger van. Het hoeft allemaal niet perfect. Er mogen beschadigingen op de muur of in de vaas zitten. Dat hoort juist bij deze stijl. Laat het onderdeel zijn van je interieur. Zo hoef je je er ook geen zorgen over te maken.

Breng de natuur naar binnen

Voeg elementen van de natuur toe in je huis. Planten, natuurlijke vezels en materialen of aardse tinten. Of allemaal. Wabi-sabi draait om verbinding maken met de natuur en dit meer integreren in ons dagelijks leven. Het leven is al druk genoeg, zorg maar dat je huis lekker rustig is. Goed voor je geest en lichaam.

No items found.
No items found.