4x duurzame bureaustoelen

Geschreven door:

Duurzame bureaustoelen van Herman Miller

Laten we beginnen bij een van de beste producenten van bureaustoelen ter wereld. Het merk Herman Miller houdt zich iedere dag weer bezig met het ontwerpen en realiseren van duurzame stoelen. Deze stoelen worden in de fabriek gemaakt van gerecycled materiaal en zijn voor het grootste deel weer recyclebaar. Een aantal van de modellen van Herman Miller, namelijk de Aeron, Mira en Sayl, hebben een certificaat dat bewijst dat de stoelen geen giftige stoffen uitstoot bij het gebruik. Kan dat bij bureaustoelen? Jazeker.

Maar over welke bureaustoelen hebben we het dan? Ik heb er twee voor je geselecteerd:

Cosm bureaustoel

De Cosm bureaustoel stelt zich perfect af op jouw lichaam en houding. Met iedere beweging beweegt de stoel mee, zodat je altijd goede ondersteuning hebt. Je kunt de stoel ook nog eens in een monochrome look krijgen, zodat deze perfect past bij de esthetiek van jouw (thuis)kantoor. Deze stoel is gemaakt van een groot deel gerecycled materiaal, wat ook weer recyclebaar is.

Cosm bureaustoel
De Cosm bureaustoel

Aeron bureaustoel

Je hebt de iconische Areon bureaustoel vast wel eens voorbij zien komen. En zo niet: dan introduceer ik je bij deze. De Aeron bureaustoel van Herman Miller is ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek over verschillende lichaamstypen en ergonomie. Deze bureaustoel biedt een slimme gewichtsverdeling, waarmee het de wervelkolom ondersteunt. En de stoel is niet alleen ergonomisch heel goed, maar ook heel duurzaam. Vanaf het begin bleef Herman Miller weg bij schuim, stof of leer, maar maakte de stoel van 50% gerecycled materiaal. De vernieuwde versie heeft daarnaast ook nog eens uit de oceaan weggehouden plastic. Hiermee komt ieder jaar 150 ton plastic niet in zee terecht, maar in de Aeron bureaustoel.

Aeron bureaustoel

Comforto: Duurzaamheid voorop

Bij de Comforto Zody bureaustoelen kun je er vanuit gaan dat ze rekening houden met duurzaamheid. Deze stoelen zijn namelijk ontworpen middels het MBDC Cradle to Cradle protocol, wat inhoudt dat de stoel niet bij het einde van zijn levensduur de prullenbak in gaat, maar wordt herbruikt tot een nieuwe bureaustoel of ander meubel. De bureaustoelen bevatten namelijk 51% gerecycled materiaal en zijn tot 95% recyclebaar. Daarnaast hebben de Comforto stoeleen het GREENGUARD Gold certificaat, waarmee bewezen is dat de stoelen weinig chemische stoffen uitstoten.

Ahrend: De bekende bureaustoel, duurzaam geproduceerd

Ahrend is een bekende naam in de wereld van kantoormeubels. Je hebt vast wel eens een bureau of bureaustoel van dit merk gezien. In de jaren '30 maakten ze nog volledig stalen kantoormeubelen, maar sinds de jaren '90 houden ze zich bezig met het circulair produceren van bureaumeubels. Dit houdt in dat de bureaustoelen van Ahrend van grotendeels gerecycled materiaal is gemaakt en voor het grootste deel recyclebaar is. Dit is ook weer volgens het Cradle to Cradle protocol.

De bureaustoelen worden modulair gemaakt, waardoor losse onderdelen gemakkelijk te reinigen, repareren of vervangen zijn. Zo geniet je langer van je bureaustoel.

Duurzaam kantoor inrichten

Of je nu je thuiskantoor inricht of een kantoorruimte voor je bedrijf: je kunt op meerdere manieren duurzame keuzes maken. Zet bijvoorbeeld een duurzaam geproduceerde tafel neer met duurzame stoelen, of maak een prettige zithoek met duurzame zitbanken en duurzame fauteuils. Zo ben je verzekerd van een verantwoord ingerichte kantoorruimte. Ga aan de slag met de beste duurzame interieurmerken.

No items found.
No items found.