8x duurzame zitbanken

Geschreven door:

1. Kairos

De banken van Kairos zijn met een duurzame insteek gemaakt. Zo is het frame robuust genoeg om een verhuizing of een stel drukke kinderen te doorstaan, zodat deze lang meegaan. Ieder kussen van deze bank zit in een los afneembare hoes die je kunt wassen. Je kunt kiezen voor een aantal verschillende hoezen, ieder gemaakt van gerecycled wol, PET-flessen of polyamide. De vulling van de kussens zijn gemaakt van 100% Nederlands schapenwol wat anders op de vuilnishoop terecht zou komen. Als kers op de taart is de bank met een modulaire insteek gemaakt, waardoor je 'm in allerlei varianten kunt neerzetten en uitbreiden.

Duurzame Kairos bank
Duurzame Kairos bank

2. Nel - Alfa

De Alfa bank is de allereerste zitbank van het duurzame merk Nel. De bank is gemaakt van duurzame materialen, zoals stof van gerecyclede wollen truien en stoffen van Kvadrat, een product met volle focus op het duurzaam creëeren van stoffen. De zittingen en kussens zijn gemaakt van Pantera koudschuim, een hoge kwaliteit koudschuim uit Nederland. Een Protexx laag voor de bank is overbodig, omdat wol van nature vuilwerend is. Protexx is slecht voor je gezondheid en het milieu, dus alleen maar beter om dit niet te gebruiken.

De duurzame Nel zitbank
Nel Alfa bank

3. A Lott of Space

Van alle geproduceerde meubels die weggegooid worden, wordt maar 10% gerecycled. Dat vonden de makers van de A Lott of Space banken zonde. Daarom maken zij banken die passen bij een duurzame en circulaire wereld. Het volledige proces van A Lott of Space is circulair: van het moment dat jij de samenstelling van de bank kiest, t/m het moment dat je de bank zat bent en alles er tussenin. Wil je de bank weer kwijt? Dan koopt A Lott of Space 'm van je terug, zodat ze 'm weer kunnen gebruiken voor nieuwe banken.

De A Lott of Space modulaire bank
De A Lott of Space modulaire bank

4. Montèl Futura

Ook meubelwinkel Montèl gaat met steeds meer meubels de duurzame kant op. Onderdeel daarvan is de Montèl Futura, een bank gemaakt van duurzame materialen. Zo is het hout van de bank gemaakt van verantwoord hout en de vulling van de bank is OEKO-TEX gecertificeerd koudschuim. En de stof? Die is minimaal voor de helft gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Montèl Futura bank
Montèl Futura

5. Moduplus &Ex Collectie

Samen met Moduplus heeft architectenbureau Ex Interiors een modulaire bank ontwikkeld: de &Ex sofa. Deze bank is verkrijgbaar in een abonnementsvorm, waarbij gebruikte materialen worden hergebruikt voor nieuwe bankdelen. Zo gaat Moduplus afval tegen en kun jij met een gerust hart van je bank genieten.

De Moduplus &Ex duurzame modulaire bank
Moduplus &Ex modulaire bank

6. Coral Sofa - Greenkiss

Ontwerpers Hubert de Malherbe en Thierry Lemaire wilden graag een duurzame lijn opzetten. En dus hebben samen met designer Paolo Castelli Greenkiss opgericht, een nieuw ecomerk. Vanuit een ideaal om meer voor de wereld te doen kwam binnen een paar maanden een volledige collectie tot stand. Van fauteuils tot banken, en dus ook de Coral Sofa. Een uniek design met gerecycled, herwonnen of verantwoord geproduceerde materialen.

Greenkiss banken
De Greenkiss collectie

7. Magis Costume

De makers van de Magis Custome sofa zagen de moeilijkheden met het repareren en schoonmaken van banken. Veel banken kunnen namelijk niet in afzonderlijke delen gemaakt of gereinigd worden. Daarom kwam ontwerper Stefan Diez met een nieuwe manier van bankconstructie: een bank uit gerecycled industrieel afval die gemakkelijk uit elkaar te halen is. En dus is dit een bank voor het leven.

Duurzame Magis Costume bank
Magis Costume bank

8. Bankstyle

Het bedrijf Bankstyle maakt niet zomaar banken, ze leveren alleen maar maatwerk. Hierdoor is iedere bank uniek en past de bank volledig bij jouw smaak. Wat ze zo duurzaam maakt? Bankstyle werk met stoffering leverancier FABRAA, die de nodige stappen zet voor een kleinere ecologische voetafdruk. Ook voorziet Bankstyle oude banken van nieuwe stoffering, waardoor ze een tweede leven krijgen.

Bankstyle duurzame bank
Bankstyle

No items found.
No items found.