Een moswand maken: zo pak je het aan

Geschreven door:

Welke soorten mos kun je gebruiken?

Voordat je aan de slag kunt, is het handig om alvast na te denken over hoe je wilt dat de moswand eruit komt te zien. Er zijn een aantal verschillende soorten mos waar je uit kunt kiezen:

  • Platmos heeft gerimpelde blaadjes en geeft een plat, 2D effect
  • Rendiermos heeft wat weg van een struik en komt in verschillende kleuren
  • Bolmos heeft verschillende hoogtes en zorgt dus voor diepte in je moswand

Natuurlijk kun je kiezen voor één soort mos, of een mix van meerdere soorten. De keuze is aan jou.

In 4 stappen een prachtige moswand maken

Stap 1: Kies de gewenste soort mos

Ben je erover uit hoe je moswand eruit moet komen te zien? Dan kun je op zoek naar de mooiste mos. Voor één vierkante meter moswand heb je zo'n 4 tot 8 kilo mos nodig, afhankelijk van de soort die je kiest. Wil je zeker weten dat je voldoende bestelt? Check dan even bij de verkoper hoeveel je precies nodig hebt.

Stap 2: Verzamel alle materialen

Voor een moswand heb je nodig: lijm en een houten plaat waar je het op bevestigt. Maak je liever je hele wand tot moswand? Dan mag je die houten plaat vergeten en het direct op de muur bevestigen. Geen zorgen, hier krijg je geen vochtplekken van. Maak je er een soort schilderij van? Dan kun je ook nog de materialen voor een lijst in huis halen.

Stap 3: Bevestig de mos

Tijd om te lijmen! Begin in een hoek en werk vanuit daar de hele muur of het schilderij af. Tip: bekijk je kunstwerk af en toe eens vanaf een afstandje. Zo zie je precies waar je nog wat mos kunt toevoegen. Laat het geheel een nacht goed drogen, zodat het niet loslaat.

Stap 4: Hang je moswand op

Is je moswand droog? Dan is het tijd om 'm op de gewenste plek te hangen. Een moswand is niet zwaar, dus aan twee spijkertjes in de muur heb je genoeg om de moswand op te hangen. Deze stap geldt natuurlijk niet wanneer je de moswand op de muur hebt gemaakt.

Heel veel plezier met je moswand!

No items found.
No items found.
No items found.