Handgrepen voor je keuken: 5 tips

Geschreven door:

1. Ga voor de juiste stijl handgreep

Wat is de stijl van jouw keuken? Industrieel? Klassiek? Of juist bohemian? Zorg dat je handgrepen daarbij aansluiten. Voor een moderne look ga je misschien juist wel voor greeploos, waar je bij een klassiek interieur kiest voor een unieke en klassieke greep met oud staal.

2. Kies voor duurzame materialen voor je grepen

Je handgrepen worden veel gebruikt. Daarom is het belangrijk dat ze lang meegaan. Kies dus voor duurzame materialen die bestand zijn tegen dagelijkst gebruik. Denk aan roestvrij staal, messing of aluminium. Deze zijn ook nog eens heel stevig en corrosie-bestendig. Ideaal voor duurzame keukens. Of wat dacht je van leer of keramiek voor een luxe uitstraling?

Laat je inspireren door deze mooie handgrepen

3. Zorg dat je handgrepen praktisch zijn

Een praktisch aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de ergonomie van de handgrepen. De handgrepen moeten comfortabel zijn om vast te pakken en gemakkelijk te gebruiken zijn. Kies voor handgrepen met een goede grip, zodat ze niet wegglijden als je je handen nat of vettig zijn. Dat komt namelijk nog wel eens voor als je staat te koken. Oh en extra tipje: zorg dat je handgrepen hebt waar je niet iedere vette vinger op ziet. Dat geldt trouwens ook voor de kastdeuren. Meer weten over de beste afwerking voor de kastdeuren? Dat lees je in het blog over hoogglans vs zijdeglans afwerking.

4. Ga voor de juiste grootte

De grootte van de handgrepen is van invloed op zowel het uiterlijk als de functionaliteit. Houd daarbij rekening met de verhouding tussen de grepen en de grootte van de kastjes. Bij grote keukenkasten kunnen langere handgrepen een indrukwekkend statement maken, terwijl bij kleinere kastjes compacte handgrepen beter passen. Te grote of te kleine handgrepen kunnen het visuele evenwicht verstoren, waardoor je keuken er nét niet lekker ontworpen uitziet.

5. Denk na over je budget

Het budget is vaak een bepalende factor bij het kiezen van handgrepen voor de keuken. De prijzen van handgrepen variëren sterk, afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit en het ontwerp. Het is belangrijk om vooraf een budget vast te stellen en binnen dat budget te blijven bij het maken van je keuze. Let wel op dat je niet alléén naar de prijs kijkt. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop.