Goed voor jou en je huis: een moswand

Geschreven door:

Dit zijn de voordelen van een moswand

Verbeterde akoestiek met een moswand

Naast dat een moswand heel mooi staat, zitten er ook nog een aantal handige voordelen aan. Zo helpt het heel goed om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit is ideaal voor kantoorruimtes, maar ook voor bijvoorbeeld de badkamer, waar je vaak te maken hebt met materialen die veel geluid weerkaatsen.

Lekker weinig onderhoud en goed voor het binnenklimaat

Daarnaast is een moswand heel onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het vrijwel geen water te geven en het heeft weinig zonlicht nodig om in leven te blijven. Die gieter mag dus mooi in de kast blijven staan. En wat dacht je van de luchtkwaliteit? De moswand helpt bij een goede luchtkwaliteit doordat het - net als andere planten - CO2 vasthoudt. Dit maakt de moswand ook nog eens een super duurzame toevoeging aan je woning.

Je moswand heeft geen last van ongedierte

Je zou denken: zo'n vochtige moswand trekt vast allerlei ongedierte aan. Gelukkig niet! Met natuurlijke middelen wordt de moswand vuilafstotend en ook nog eens brandvertragend. Daar kan ongedierte niet zo goed tegen, dus zullen ze zich daar in ieder geval niet nestelen.

Moet je een moswand onderhouden?

Het enige waar je bij een moswand rekening mee moet houden, is dat 'ie niet uitdroogt. Nu heeft een moswand een vochtpercentage van minimaal 20% a 30%. Dat bereik je al vrij snel. De moswand haalt vocht uit de lucht, waarmee het zichzelf voedt. Je hoeft dus geen water bij te geven. En het werkt als natuurlijke vochtvreter. Ook heel fijn.

Een moswand in je woning

Dit kost een moswand gemiddeld

Je kunt ervoor kiezen om een moswand zelf te maken, of te laten plaatsen. Logischerwijs is het goedkoper om het zelf te doen, maar het kost ook best wat tijd om zelf te maken. Laat je de moswand plaatsen? Dan kost dat gemiddeld zo'n 250 a 300 euro per vierkante meter.

Je kunt er dus ook voor kiezen om een moswand zelf te maken. Hoe je dat precies aanpakt, dat lees je in dit handige stappenplan om een moswand te maken.

De beste plekken voor een moswand

In principe kan een moswand overal in je woning. Wil je een spectaculaire entree? Plaats 'm dan in je hal. Wil je een botanische badkamer of keuken creëeren? Dan is een moswand ook een heel goed idee. Kortom, mogelijkheden genoeg. Laat je hieronder inspireren door de mooiste ideeën voor een moswand.

No items found.
No items found.