Grijstinten

Geschreven door:

Welke RAL kleuren zijn grijs?

Binnen het RAL kleurenspectrum zijn er veel kleurcodes die grijs zijn. Het kan soms overweldigend zijn welke grijstint je dan het beste kunt kiezen. Ik vertel je op andere pagina's en hieronder meer over de verschillende grijstinten en RAL kleurcodes.

Zijdegrijs

Zijdegrijs is een zachte, rustgevende grijstint die een ruimte wat verfijning meegeeft. Het werkt goed in slaapkamers en woonkamers waar comfort voorop staat, maar werkt bijvoorbeeld ook heel goed als kleur voor keukenkastjes. Zijdegrijs is flexibel genoeg om te combineren met zowel heldere accentkleuren als meer neutrale tinten.

Bronnen: Pinterest

Zwartgrijs

Zwartgrijs is een diepe, krachtige kleur die een statement maakt in iedere ruimte. Het is perfect voor een accentmuur of voor accessoires die echt moeten opvallen. In combinatie met lichtere tinten kan zwartgrijs een dynamisch contrast creëeren, waarmee je je interieur een moderne uitstraling geeft.

Bronnen: Pinterest

Ombergrijs

Ombergrijs is een complexe tint die gezien kan worden als zowel grijs als beige. Het is een veelzijdige kleur die ontspannend werkt en als esthetisch aantrekkelijk wordt gezien. Het natuurlijke karakter van ombergrijs maakt het een goede keuze voor interieurs met een organisch en natuurlijk kleurenpalet.

Bronnen: Pinterest

Antracietgrijs

Antracietgrijs is donkerder dan de meeste grijstinten en brengt een gevoel van luxe met zich mee. Het is ideaal voor keukens en badkamers waar het een chique, bijna industriële vibe kan bieden. Gecombineerd met metallic accenten zoals koper of goud komt antracietgrijs extra goed tot z'n recht.

Bronnen: Pinterest

Gitzwart

Gitzwart mag dan wel geen 'echt' grijs zijn, maar het is een essentiële kleur in kleurenpaletten met grijs. Deze diepzwarte kleur brengt diepte en definitie aan ruimtes. Dit is perfect voor een gedurfde look of om andere kleuren in de ruimte te versterken.

Bronnen: Pinterest

Taupe

Taupe is een warme grijsvariant die zowel naar grijs als bruin kan neigen, afhankelijk van de taupe tint. Er zijn veel verschillende RAL kleuren die onder het taupe spectrum vallen. Taupe wordt veel gebruikt in huizen die een uitnodigende en neutrale sfeer willen uitstralen. Het is perfect voor een neutrale achtergrond en kan met bijna alles gecombineerd worden. Van felgekleurde kunstwerken tot houten meubels: taupe is een betrouwbare en stijlvolle keuze.

Bronnen: Pinterest