Blauwtinten

Geschreven door:

Marineblauw

Marineblauw is een rijke, donkere kleur die vaak wort geassocieerd met elegantie en stabiliteit. Je ziet deze kleur dan ook veel terug in klassieke woningen met veel karakter. De kleur werkt goed in bijvoorbeeld woonkamers of eetkamers, maar is ook heel geschikt voor in je slaapkamer. Ontdek meer over deze diepe blauwtint.

Bronnen: Pinterest

Koningsblauw

Koningsblauw zorgt voor een boost van energie in je interieur. Deze kleur heeft een levendig en uitgesproken karakter, waarmee je je persoonlijkheid kunt laten zien. Deze kleur staat heel goed bij neutrale tinten zoals taupe en beige, maar kan ook gebruikt worden voor een ton-sur-ton look in je interieur.

Bronnen: Pinterest

Kobaltblauw

Kobaltblauw staat bekend om zijn helderheid en diepte, en lijkt sterk op koningsblauw. Toch heeft het net een diepere toon. Je kent deze kleur vast wel van het Delftsblauwe porselein. Het kan een fris en modern gevoel geven aan een ruimte, zeker wanneer je het toepast in een keuken of badkamer. Met kobaltblauw maak je de mooiste combinaties, met zowel contrasterende tinten als neutrale tonen.

Bronnen: Pinterest

Gentiaanblauw

Deze blauwtint heeft een frisse en heldere, paarsachtige toon die je woning meteen vrolijk maakt. Gentiaanblauw werkt goed in zonnige ruimtes en brengt luchtigheid met zich mee. Daarmee is het bijvoorbeeld een perfecte keuze voor kinderkamers of speelkamers. Ontdek hoe je deze kleur zelf toepast in jouw interieur.

Bronnen: Pinterest

Staalblauw

Staalblauw is een subtiele, bijna neutrale blauwtint die heel veelzijdig is. Hiermee is 'ie geschikt voor verschillende interieurstijlen, maar werkt het vooral goed in industriële of moderne designs. Staalblauw heeft met zijn neutraliteit een rustgevend effect, waarmee het een goede keuze is voor een slaapkamer of kantoor.

Bronnen: Pinterest